Päihdesairaala palvelee jälleen koko kesän

Järvenpäässä sijaitseva Päihdesairaala on Suomen ainoa päihderiippuvuuksien hoitoon erikoistunut sairaala. Kesällä kaikki yksikkömme ovat toiminnassa, eli meille voi tulla vieroitushoitoon, päihdehoitoon, perhehoitoon ja yhteisöhoitoon.

Haluamme tarjota ja turvata päihdepalvelut katkeamattomina kaikille niitä tarvitseville – myös poikkeusaikana.

Poikkeuksellinen kevät

Kulunutta kevättä on leimannut koronavirus, joka on tuonut muutoksia myös Päihdesairaalan hoitoprosesseihin. Noudatamme varotoimia potilaiden ja henkilökunnan turvallisuuden varmistamiseksi.

Koronaan liittyvät muutokset ovat koskeneet esimerkiksi ryhmätoimintaa, ulkopuolisten vierailuja ja arjen harjoitteluja. Kokemusasiantuntijoiden ja vertaisten tapaamisia on pidetty puhelimitse. Verkostoneuvottelut potilaiden kotikuntiin ja verkostoihin ovat onnistuneet etäyhteyksillä.

Kesäkuun alussa pyrkimyksenä on väljentää rajoituksia aloittaen kokemusasiantuntijoiden ja vertaisten ryhmistä, joita voidaan pitää ulkona ja sateen sattuessa liikuntahallillamme.

Turvaamme perheiden palveluja

Päihdesairaalalle myönnettiin helmikuussa valtionavustus päihteitä käyttävien äitien palvelujen kehittämiseksi vuosille 2020–2022.

Avustus on meille hieno tilaisuus panostaa entistä vahvemmin äitien ja vauvaperheiden hoidon ja hoitoketjujen kehittämiseen. Haluamme tehostaa ja laajentaa palvelutarjontaa, minkä lisäksi kehitämme yhteistyötä potilaiden kotikuntien kanssa. Hoitoketju on tärkeä turvata, kun äidit siirtyvät kotiin ja avohoitopalvelujen piiriin.

Sairaalan perhehoidon sosiaaliterapeutti ja ohjaaja ovat aloittaneet kehittämistyön innokkaasti ja tuloksekkaasti.

Uusi asiakaspalvelunumero

A-klinikka Oy avasi keskitetyn asiakaspalvelun syksyllä 2019, jolloin luovuttiin Päihdesairaalan hoitokoordinaattorin numerosta. Paikka- ja ajanvarauksen lisäksi asiakaspalvelusta saa palveluitamme koskevaa tietoa ja neuvontaa.

Asiakaspalvelu arkisin kello 8–18 numerossa 010 506 5550 ja sähköpostitse osoitteessa [email protected].

Puhelujen hinnat numeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Kysyä voi myös chatin kautta

Aloitamme kesän kynnyksellä osoitteessa a-klinikka.fi chat-palvelun, jossa asiakaspalvelijamme vastaavat asiakkaiden ja ammattilaisten kysymyksiin ja yhteydenottoihin koskien A-klinikka Oy:n palveluja. Tulossa on myös erillinen chat, jossa on mahdollisuus keskustella kokemusasiantuntijan kanssa.

Hyvää kesää toivottaa

Eija Ruokonen