Back to top

Tule lääkäriksi Päihdesairaalaan

Etsimme joukkoomme päihde- ja mielenterveyspotilaiden hoidosta kiinnostuneita lääkäreitä. Voit aloittaa meillä myös päihdelääketieteen erityispätevöitymisen tai tulla suorittamaan eri mittaisia erikoistumisen reunoja.

Meille voit tulla suorittamaan esimerkiksi yleislääketieteen sairaalapalveluita tai työterveyshuollon kuntoutusjaksoa. Helsingin yliopistossa työterveyshuoltoon erikoistuvan lääkärin on mahdollista suorittaa A-klinikka Oy:llä työkyvyn arviointi ja kuntoutus -jakso (6 kk) tai kliinisten palvelujen jakso (3–6 kk). Päihdesairaalan lisäksi työjaksoon voi sisältyä työskentelyä avohoitopalveluissamme Espoossa. Suositeltu työjakson pituus on noin puoli vuotta.

Työn voit aloittaa sopimuksen mukaan. Myös osa-aikatyö 20–80 prosentin työajalla on usein mahdollista järjestää. Ota yhteyttä, niin voimme keskustella tilanteestasi tapauskohtaisesti. Työssä tukenasi on moniammatillinen tiimi, ja hoitolinjauksissa noudatetaan hoitosuosituksia.

Mikäli innostut jatkamaan päihdelääketieteen parissa, voit jäädä meille suorittamaan päihdelääketieteen erityispätevyyttä.

Ota yhteyttä ja kerro toiveistasi

laitoshoitopalveluiden ylilääkäri Margareeta Häkkinen, A-klinikka Oy
[email protected]

Näköalapaikka koko Suomen päihdehoitoon

Meillä toimii päihdelääketieteen erityispätevöityjien koulutusohjelma, jossa sinulle räätälöidään tarpeidesi ja toiveidesi mukainen ja mittainen työjakso. Erityispätevyyden suorittajille järjestetään viikoittain koulutusta niin päihdelääketieteestä kuin potilasasioistakin. Myös muiden alojen erikoistujille järjestetään viikoittainen koulutus ja ohjaus.

Konsultaatiomahdollisuudet ovat erinomaiset. Päihdesairaalassa työskentelee kokopäiväisesti kolmesta neljään lääkäriä ja yhtenä päivänä viikossa päihdepsykiatri. Pienessä sairaalassa kollegan konsultointi on helppoa, ja pohdimme haastavia potilastapauksia porukalla. Meillä on loistava työyhteisö! Vaikka lääkärin työ on itsenäistä, se ei ole yksinäistä. Lääkärikollegoiden lisäksi apunasi ovat erittäin mukavat ja osaavat hoitajat, sosiaalityöntekijät ja muu henkilöstö.

”Olen oppinut ihan huikeasti täällä ollessani. Paras ohjaus ja konsultaatiotuki, mitä olen saanut missään aikaisemmassa työpaikassani.”

– Päihdelääketieteen erityispätevyyttä suorittava lääkäri, Päihdesairaala

Saat näköalapaikan koko Suomen päihdehoitoon, sillä meille tulee potilaita joka puolelta maata. Pääset perehtymään perusteellisesti ja monipuolisesti niin lääke-, huume-, alkoholi- kuin toiminnallistenkin riippuvuuksien hoitoon.

Päihdelääketieteen erityispätevyys

A-klinikka Oy:n päihdelääketieteen erityispätevöityjien koulutusohjelmassa voit suorittaa avo- ja laitoshoidon palveluissa joko osan tai kaikki erityispätevyyteen vaadittavista kliinisistä palveluista.

Ohjaajaksi saat päihdelääketieteen erityispätevyyden suorittaneen lääkärin. Erikoistumiseen liittyvää lähiohjausta järjestetään tunti viikossa ja lisäksi saat aina konsultaatioapua ja henkilökohtaista ohjausta. Meillä pääset osallistumaan myös päihdelääketieteen ja muihin hyödyllisiin koulutuksiin.