Vuoden päihdelääkäri -palkinto A-klinikan Margareeta Häkkiselle

Päihdelääketieteen yhdistys on valinnut vuoden päihdelääkäriksi 2019 Margareeta Häkkisen. Häkkinen työskentelee A-klinikka Oy:n laitoshoitopalvelujen ylilääkärinä muun muassa Päihdesairaalassa.

Valinnan perusteluina ovat Häkkisen tekemä aktiivinen työ päihdelääketieteen erityispätevöitymisohjelman kehittämisessä ja Päihdelääketieteen yhdistyksen koulutusvaliokunnassa. Häkkistä kiitetään myös siitä, että hän on osallistunut yhteiskunnalliseen keskusteluun päihdehoidon tasa-arvon edistämisestä ja hoidon laadun parantamisesta. Hän on osallistunut muun muassa ammattilaisille suunnatun opioidikorvaushoidon käytännön oppaan laatimiseen.

Palkinto myönnetään vuosittain päihdetyötä tekevälle lääkärille, joka on kehittänyt päihdehoitoa ajankohtaisella tai merkittävällä tavalla. Tunnustuksen saaja julkistettiin Päihdelääketieteen päivillä 7.3.